Pinguino Forum

Full Version: NSI Windows installer for the Pinguino Project not BETA!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
I try to download and install from http://www.pinguino.cc/download.php
the IDE for my board:Olimex pic32.
But my board is not recognized...
Where can I find some stable release of this IDE?
Thank you.
I also have this board and it's well recognized by the IDE, last version.
Did you switch to bootloader mode before you tried to upload something ?
(09-03-2015, 10:25 AM)regis Wrote: [ -> ]I also have this board and it's well recognized by the IDE, last version.
Did you switch to bootloader mode before you tried to upload something ?

I have WIN7 pro and my system don't recognize the board.
Yes, I switched to bootloader mode.
On my system I had installed some Arduino driver before. Maybe this is a problem...
I am very confused about which driver I must install for this board.
The installer should have installed the right driver for you if you've allowed it to run the libusb-win32 wizard ...
Maybe try the installation procedure again ...
Otherwise please report this issue here : https://github.com/PinguinoIDE/pinguino-...ers/issues
and assign it to Victor.
(09-03-2015, 12:00 PM)regis Wrote: [ -> ]The installer should have installed the right driver for you if you've allowed it to run the libusb-win32 wizard ...
Maybe try the installation procedure again ...
Otherwise please report this issue here : https://github.com/PinguinoIDE/pinguino-...ers/issues
and assign it to Victor.

I read on another forum that other user has the same problem and downgrade IDE 11 beta to IDE 10.4... and thus they are able to use their PIC32 boards.
Hi luxornet,

I want to know if you was able to solve this problem. If not, could you please provide me some other details? Maybe I could help you.

Thanks in advance and best regards.

Victor.
(21-03-2015, 04:46 PM)MefhigosetH Wrote: [ -> ]Hi luxornet,

I want to know if you was able to solve this problem. If not, could you please provide me some other details? Maybe I could help you.

Thanks in advance and best regards.

Victor.

Hi Victor!
I have WIN7 pro and my system don't recognize the board.
I switched to bootloader mode but I can't upload anything.
Hi luxurnet,

Did you configure your board within the IDE -> Settings -> Board Configuration?
(29-03-2015, 10:48 AM)Dobby_ Wrote: [ -> ]Hi luxurnet,

Did you configure your board within the IDE -> Settings -> Board Configuration?

My board is marked PIC32-Pinguno and I configured the setting.
I tried as well to install Pinguino IDE on an old WinXP notebook using this tutorial:
http://www.instructables.com/id/Pinguino...tallation/
but when I upload something, the board exit from bootloader mode and the IDE is showing an error messages:
"USB error writing"
I have Windows 7 (64 bit). The IDE (11) does not communicate with a PIC32 micro board.

It doesn't work.

regards
Pages: 1 2