Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mphidflash.exe Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?
18-04-2013, 01:33 PM, (This post was last modified: 18-04-2013, 01:35 PM by Mary Perzu.)
#1
mphidflash.exe Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?
Hello,

I have a Pinguino 32 MX220. I can compile the files in the example folder, but cant upload anything to the Board. When I try to upload this error appear:
C:\Pinguino\x4-easy-rev685mod\win32\p32\bin\mphidflash.exe Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?)

   

First I installed the libusb driver for Windos 7 for a computer with AMD 64 Bit Processor as it is described here:
http://wiki.pinguino.cc/index.php?title=...on=history
It should be ok because it can be seen from the device Manager:
   
Even the TestLibUsb application can detect it:
   
Also I installed the neccesary software before instaling Pinguino IDE:

Python 2.6.6
wxpython 2.8
pyusb for python 2.6

Every thing seems ok but Pinguino IDE X.4 cannot detect the board, and yep the board is in bootloader mode:
http://wiki.pinguino.cc/index.php/How_ca...nguino_%3F

Does someone have an idea what could be the solution?

Thank you dear Pinguino Community.
Reply
18-04-2013, 02:36 PM,
#2
RE: Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?
I couldnt find any solution for programming my PIC32 Pinguino MX220 with the IDE in Windows 7.
I switcht to an other computer with Windows XP, installed the drivers and the necessary software for the IDE as explained here:
https://sites.google.com/site/pinguinotu...on/windows

And now is working!

Anyway if someone ever has an idea what could has helped to use the IDE X.4 in Windows 7, let me know!!
Reply
08-10-2013, 11:31 PM,
#3
RE: mphidflash.exe Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?
I have the same problem with windows 8...
Reply
09-10-2013, 09:42 AM,
#4
RE: mphidflash.exe Error: Device not found (is device attached and in Bootloader mode?
(08-10-2013, 11:31 PM)simus94 Wrote: I have the same problem with windows 8...

Hi Mary, simus94
I have same problem on windows7 64bit...
Is your OS windows 8 64Bit?

You can see datail on http://forum.pinguino.cc/showthread.php?tid=4091
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)