Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problems compiling...
22-04-2013, 03:47 PM, (This post was last modified: 22-04-2013, 03:54 PM by TuxD3v.)
#1
problems compiling...
Hi,

i now start ide only with ./pinguino_start(before with --dev true)...

i load one of the examples available ...for example AnalogReadSerial.pde from examples/basis/analogreadserial

and set my dev board 26j50(boot 4) when i try to compile...

the output stays like that ...and does nothing...it wont compile...

Board: Pinguino 26J50
Proc: 18f26j50
File: /home/zigui/pinguino/x.4/examples/01.Basics/AnalogReadSerial/AnalogReadSerial.pde
compiling...

whats happening...the compiler comes with the svn ide...whats the problem?
Im using linux Mint LMDE amd64
pinguino revision 769


Another problem
i can't select the board and the boot loader... with ./pinguino_start.sh
well the boards appears correctly but boot loader is always version 1,2...i try and try and try...in the output appears(boot4), but in the menu appears boot1,2...is this the problem because i can't compile my projecto or any other?

thanks in advance

regards
tux
Reply
23-04-2013, 02:22 AM,
#2
RE: problems compiling...
Is there anything in pinguino.log ? (F8 on Windows/OSX/Linux??)
Reply
23-04-2013, 05:52 AM,
#3
RE: problems compiling...
(23-04-2013, 02:22 AM)Pinguino Wrote: Is there anything in pinguino.log ? (F8 on Windows/OSX/Linux??)

hi,
everything seems to be fine...well only in the logs i mean.

zigui@desktop ~/pinguino/x.4 $ cat pinguino.log
Pinguino started at Tue Apr 23 04:44:08 2013

Python version is OK (>=2.5)
System host is GNU/Linux
8-bit compiler OK.
32-bit compiler OK.
wx.python successfully loaded
Regex successfully loaded
Shutil successfully loaded
Subprocess successfully loaded
GetText successfully loaded
Locale successfully loaded
WebBrowser successfully loaded
USB successfully loaded
Threading successfully loaded
Variables successfully loaded
Frames successfully loaded
functionsHelp successfully loaded
Stdout successfully loaded
Preferences successfully loaded
ArgParse successfully loaded
Pinguino Boards List successfully loaded
Pic List successfully loaded
Editor successfully loaded
Pinguino Uploader successfully loaded

Everything is OK.

using F8 in the IDE its shows me

Empty file...

in the name of the window apears:
~/pinguino/source/stdout

but this file is not created...
so i have created it by hand...but the result is the same...this happened to me after svn update and in the last month i am not be able to use pinguino ide anymore...
now i have revision 769...i have tried...the problems have not been solved yet...

there are anny workaround?

regards
tux
Reply
23-04-2013, 06:18 AM,
#4
RE: problems compiling...
What was the revision of the last IDE that worked for you?
Reply
23-04-2013, 07:20 AM,
#5
RE: problems compiling...
(23-04-2013, 06:18 AM)Pinguino Wrote: What was the revision of the last IDE that worked for you?

well . don t remember the version o have in that time...

i think it was a initial February revision(svn update)...more or less

after one update more or less 1, 1.5 moths ago...my Pinguino IDE don't work anymore

regards tux
Reply
23-04-2013, 11:01 AM,
#6
RE: problems compiling...
I think you should try this : http://forum.pinguino.cc/showthread.php?...54#pid7054



(23-04-2013, 07:20 AM)TuxD3v Wrote:
(23-04-2013, 06:18 AM)Pinguino Wrote: What was the revision of the last IDE that worked for you?

well . don t remember the version o have in that time...

i think it was a initial February revision(svn update)...more or less

after one update more or less 1, 1.5 moths ago...my Pinguino IDE don't work anymore

regards tux
It is easier to complain than it is to do, but it is better to do than it is to complain.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)