Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
19-07-2014, 01:15 PM,
#1
IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred
Reply
19-07-2014, 06:15 PM,
#2
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
Reply
19-07-2014, 09:50 PM, (This post was last modified: 19-07-2014, 09:53 PM by derf158.)
#3
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Reply
21-07-2014, 08:10 AM, (This post was last modified: 21-07-2014, 08:37 AM by toula88.)
#4
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04

(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04
Have you try an lsusb ?
Reply
21-07-2014, 12:21 PM,
#5
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04

(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote: Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04
Have you try an lsusb ?
yes i have see screenshot


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
21-07-2014, 12:51 PM,
#6
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(21-07-2014, 12:21 PM)derf158 Wrote:
(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote: Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04

(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote: Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote: I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04
Have you try an lsusb ?
yes i have see screenshot

Ok, very strange.
Is it woring on the IDE 10.4 ?
what firmware on your pinguino and which pinguino (8 or 32)
Mine is a 8 bits DIY pic18f2550
Reply
21-07-2014, 06:05 PM,
#7
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(21-07-2014, 12:51 PM)toula88 Wrote:
(21-07-2014, 12:21 PM)derf158 Wrote:
(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote:
(19-07-2014, 06:15 PM)toula88 Wrote: Hi, on which distrib ?
for me, I use gnome ubuntu and xubuntu and it's ok for 8 bits .
But I have some compiler problem on 32bits.
I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote: I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems
Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04

(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote: I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04
Have you try an lsusb ?
yes i have see screenshot

Ok, very strange.
Is it woring on the IDE 10.4 ?
what firmware on your pinguino and which pinguino (8 or 32)
Mine is a 8 bits DIY pic18f2550
Hum, haven't ypu a right problem, you can try in root.
Or is it a problem of group, are you in the plugdev group ?
Reply
22-07-2014, 01:20 AM,
#8
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(21-07-2014, 06:05 PM)toula88 Wrote:
(21-07-2014, 12:51 PM)toula88 Wrote:
(21-07-2014, 12:21 PM)derf158 Wrote:
(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote:
(19-07-2014, 09:50 PM)derf158 Wrote: I am using it on Debian Jessie Debian wheezy and Ubuntu 14.4 and no upload on any of these systems

Which Ubuntu gnome 14?
Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04

(21-07-2014, 08:10 AM)toula88 Wrote: Hi,
yes gnome-ubuntu 14.04
Have you try an lsusb ?
yes i have see screenshot

Ok, very strange.
Is it woring on the IDE 10.4 ?
what firmware on your pinguino and which pinguino (8 or 32)
Mine is a 8 bits DIY pic18f2550
Hum, haven't ypu a right problem, you can try in root.
Or is it a problem of group, are you in the plugdev group ?
not working on ide 10.4
firmware v4.14 8 bit 4550 and 47j53a
i am in plugdev group
i reloaded ide 11 and i see this warning? also when reload ide 11 from sudo i can upload to a board once and that is it. unless i use: sudo chgrp -R /dev/bus/usb/ then i can download once and keep putting the above command line each time i need to upload
dpkg: warning: overriding problem because --force enabled:
dpkg: warning: trying to overwrite '/usr/README.md', which is also in package pinguino-linux32-sdcc-mpic16 11
dpkg: warning: overriding problem because --force enabled:
dpkg: warning: trying to overwrite '/usr/lib32/libiberty.a', which is also in package pinguino-linux32-sdcc-mpic16 11
Reply
22-07-2014, 08:16 AM,
#9
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Reply
22-07-2014, 08:33 AM, (This post was last modified: 22-07-2014, 08:53 AM by toula88.)
#10
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)