Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
22-07-2014, 10:37 AM,
#11
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py
I will try this thank you

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
My mode is 660
Reply
22-07-2014, 11:31 AM,
#12
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 10:37 AM)derf158 Wrote:
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py
I will try this thank you

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
My mode is 660
So change with 666 .
plugoff your pinguino
sudo service udev restart
and plugon your pinguino
Reply
22-07-2014, 12:54 PM,
#13
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 11:31 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 10:37 AM)derf158 Wrote:
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote: Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py
I will try this thank you

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
My mode is 660
So change with 666 .
plugoff your pinguino
sudo service udev restart
and plugon your pinguino
Ok i will try this
Reply
22-07-2014, 07:16 PM,
#14
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
Thanks for your help. I have try with root and I can upload with Pinguino 8bits 2550. But not with 32bits OTG and Micro. I give you the mode :


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
22-07-2014, 09:41 PM, (This post was last modified: 22-07-2014, 10:23 PM by derf158.)
#15
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 11:31 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 10:37 AM)derf158 Wrote:
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote:
(19-07-2014, 01:15 PM)derf158 Wrote: Hello,.
has anyone had an issue with the new ide 11 not uploading in linux? I can compile but no upload.
thank you
fred

Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote: Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py
I will try this thank you

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
My mode is 660
So change with 666 .
plugoff your pinguino
sudo service udev restart
and plugon your pinguino
sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py this worked so what is my issue?
i tried to open pinguino via the application menu the program opens but i can not upload
but when i perform you code in root in works
Thank you
Fred
Reply
23-07-2014, 08:11 AM,
#16
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(22-07-2014, 09:41 PM)derf158 Wrote:
(22-07-2014, 11:31 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 10:37 AM)derf158 Wrote:
(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote:
(22-07-2014, 08:16 AM)darby59 Wrote: Hello,
I'm using Xubuntu 14.04 and I can not upload with Ide 11. (Pinguino 8bits 2550). And now, same problem with Ide X.4, the message is Pinguino found ... but the upload don not start.
Darby
Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py

(22-07-2014, 08:33 AM)toula88 Wrote: Hello,
Have you try with root ? something like that : sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py
I will try this thank you

I think there's something wrong in your /etc/rules.d/41-microchip.rules file
perhaps mode="666" ?
My mode is 660
So change with 666 .
plugoff your pinguino
sudo service udev restart
and plugon your pinguino
sudo python /usr/share/pinguino-11/pinguino.py this worked so what is my issue?
i tried to open pinguino via the application menu the program opens but i can not upload
but when i perform you code in root in works
Thank you
Fred

Hi,
in root, it works only with 8bit, but not with 32 bit OTG or Micro.
Thanks for your help.Huh
Reply
23-07-2014, 09:06 AM,
#17
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
It may be a problem with libusb-0.1.so as others have some problem there.

What is the output from
locate libusb-0.1.so

John
Reply
23-07-2014, 09:37 AM,
#18
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(23-07-2014, 09:06 AM)pingotg Wrote: It may be a problem with libusb-0.1.so as others have some problem there.

What is the output from
locate libusb-0.1.so

John

yves@yves-ThinkPad-X240:~$ locate libusb-0.1.so
/lib/x86_64-linux-gnu/libusb-0.1.so.4
/lib/x86_64-linux-gnu/libusb-0.1.so.4.4.4

Thanks.

Darby
Reply
23-07-2014, 11:05 AM,
#19
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
I use 32-bit Linux and can't try what you have.

John
Reply
24-07-2014, 07:09 AM,
#20
RE: IDE V.11 NOT UPLOADING LINUX
(23-07-2014, 11:05 AM)pingotg Wrote: I use 32-bit Linux and can't try what you have.

John

I have test on other computer :
With the same version REV1004 and the same Linux distrib 14.04 BUT with 32-bit the upload is OK.
Darby
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)